Stressssss en Burn Out

Een portie ‘moeten’……..

Gevolgd door gespannen spieren en een verkrampt lijf. Je nek en rug doen pijn en er zijn zoveel  andere kwaaltjes.
Dat hoofd blijft maar boinken. (Auch)
Je handen en voeten (eigenlijk je hele lijf) waarvan je je de laatste keer niet kunt heugen dat ze warm waren. Waren ze ooit warm?

De stress die al lang aanwezig is in je lijf en waar je eigenlijk niet eens meer bij stilstaat. Misschien is het zelfs al gewoon voor je geworden??

In plaats van slapen, ’s nachts blijven malen over alle dingen die je nog niet afgerond hebt,  Heb je alles wel geregeld voor de kids morgen?
Zijn er afspraken die je wellicht over het hoofd hebt gezien? 

Emoties waar je werkelijk  geen controle over hebt gonzen rond. Het is ook helemaal niet vreemd wanneer je de groenteboer met een betraand gezicht aankijkt omdat je lieveling kiwi’s op zijn.

Ondanks dat je tussen de mensen bent, voel je je alleen, draag je de last van de hele wereld op je schouders. Om hulp vragen komt niet in je op, je kunt het best allemaal zelf en zo ploeter je door.

Dit zijn allemaal ingrediënten van / voor een burn-out.

Ik heb deze aan den lijve mogen ondervinden, wat een hel was dat toen!

En ik dacht toen ook: Hoe ga ik hier ooit uit komen?????

 

Nou, doordat ik heel hard heb mogen werken om weer te gaan voelen, om uit mijn hoofd te mogen stappen en terug in mijn lijf.
Een therapeut heeft me hierbij geholpen. Maar……

Het werken met edelstenen heeft me hier zeker bij ondersteund. Ik heb me destijds suf gegoogled op van alles en nog wat, tot ik iedere keer weer opnieuw in aanraking kwam met die edelstenen. Dit was geen toeval…..hier moest ik iets mee.

Ik zocht stenen uit die op dat moment goed voelden en deze droeg ik bij me. Elke ochtend koos ik een steen om die dag bij me te dragen. Ook tijdens de momenten dat ik bezig was met “bankzaken” had ik een steen in mijn handen, jaha..ze mochten zelfs mee naar bed..hihi..
Ik voelde me hier zo goed bij, alsof ik ieder moment van de dag een steuntje in de rug kreeg, het gaf me hoop & lucht.

Deze set is dan ook een set met stenen die mij heel erg geholpen hebben tijdens de struggles van toen. Niet alle stenen tegelijk, maar ieder afzonderlijk.  Afhankelijk van waar ik op dat moment behoefte aan had. En ook nu draag ik ze nog geregeld bij me….op dagen dat ik voel dat ik het nodig heb.

PS: Ik zeg bij het werken met en dragen van edelstenen bewust ‘ondersteunend’, omdat een edelsteen je niet van een probleem af kan helpen of dit voor je kan oplossen. Dit mag je echt zelf doen, al dan niet met professionele hulp (heb ik ook gedaan).

 

ARAGONIET

ROZENKWARTS

ORANJE CALCIET

AMETRIEN

Tijdens een burn-out of langdurige stress ben je vaak niet goed geaard, je loopt als een kip zonder kop rond en voelt niet meer wat je lijf nodig heeft. Aragoniet gaat je helpen weer contact te maken met je lijf en te voelen wat je nodig hebt.

Eenmaal geaard, kun je weer voelen wat je lijf nodig heeft. Om hier naar te luisteren heb ik gekozen voor zachtheid, in de vorm van
Rozenkwarts. Zodat je je niet schuldig voelt wanneer eens op de bank hangt en niet vooruit te branden bent, maar accepteert dat dit voor nu het geval is. Ook vanaf de bank kunnen je emoties een plekje krijgen.

En dan mag er gewerkt gaan worden, welk probleem schuilt er achter je burn-out of stress? Durf je dit onder ogen te zien en aan te pakken?
Oranje calciet ondersteunt je hierin door je angst te verminderen, hoop en moed te geven. Je stemming krijgt een opkikker en je voelt je positiever, wat innerlijke rust brengt.

En dan komt het herstel, je bent door de moeilijkste periode heen, toegeven aan je burn-out en datgene wat eraan ten grondslag ligt aanpakken. Je energielevel is nog niet wat het ooit was. Je merkt dat je wel weer vooruit wilt, maar het lukt niet helemaal.
Ametrien is een fijne steen om je balans te geven tussen gevoel en verstand, je zelfvertrouwen te vergroten zodat je de volgende stap durft te zetten.
Het helpt je ontspannen, vermindert stress en angst, zodat je energie weer lekker mag gaan stromen.

 

 

Weet je niet hoe en wat hiermee te doen?
Geen paniek!

Ik ga je hierbij helpen door je een soort van gebruiksaanwijzing te sturen, de namen van de stenen, de werking en hoe je ze het beste kunt gebruiken.

Weet me te vinden (liefst via mail of messenger) wanneer je vragen hebt of een op jouw persoonlijke afgestemde set samengesteld wilt hebben.

 

 

De stenen op de foto staan symbool voor de steen die je krijgt, ze worden verkocht uit voorraad en kunnen dus afwijken van de foto.

Elke steen is uniek, qua vorm en kleur…