Hoogsensitief

HOOGSENSIWAT?

Mijn oudste zoon sliep van baby af aan slecht in. Naar bed brengen was een drama. Toen hij wat ouder werd, werd ook het doorslapen een issue en op een gegeven moment had hij last van nachtangsten, geen nachtmerries, nee dikke vette nachtangsten. Overdag was hij daardoor erg moe, prikkelbaar en had hij een kort en zeer explosief lontje. Hij hield niet van bepaalde kledingstoffen, kriebelende kaartjes en ook met eten een echte pietlut. Rook en ruikt nu nog aan alles voordat hij iets eet. Je kon aan hem merken dat hij niet lekker in zijn vel zat, op zijn tenen liep en hier zelf heel veel last van had. Dit heeft me ertoe aangezet om op zoek te gaan naar hulp voor hem en wat was ik verbaasd dat ik mezelf hiermee ook hielp.

Er werd namelijk geopperd dat hij wel eens hoogsensitief zou kunnen zijn en dat hij dit niet van een vreemde had.

Euh, hoe bedoel je? Nou dat jij (ik dus) ook hoogsensitief bent!

Hoogsensiwat? (mijn letterlijke reactie)

Toch maar eens in de hoogsensitiviteit gedoken. Niet alles wat ik vond is op ons van toepassing, maar in veel dingen herkende ik mijn zoon en mezelf.

Voor hem kon ik algauw acties uitzetten, waarmee hij geholpen werd. Bij hem was het makkelijker om met zijn hoogsensitiviteit om te gaan dan voor mezelf. Het lukte me niet om tips & trics die ik bij hem kon toepassen, op mezelf toe te passen.

Why?

Voor mezelf viel het toch wel allemaal mee? Waar had ik nou eenmaal last van?

Ik ben helemaal niet perfectionistisch (ahum), ik heb ook echt geen mega verantwoordelijkheidsgevoel en heb er een hekel aan om iedereen te vriend te houden ofwel te pleasen (NOT). En omdat ik geen last had van bovenstaande dingen, kreeg ik hier gelukkig ook geen vage lichamelijke klachten bij, want die had ik al.

Euh….iets met ONTKENNINGSFASE??

Hier eenmaal doorheen, heb ik door het dragen van en werken met edelstenen mijn sensitiviteit een plek kunnen geven en ermee leren omgaan. Ik laat me hier nog steeds graag in ondersteunen door edelstenen, door elke dag een steen uit te kiezen en die dag bij me te dragen als reminder, oppepper en houvast.

De stenen uit onderstaande set hebben hier een hele grote rol in gehad.


 

Mocht je nou denken deze set sluit niet (helemaal) aan bij hoe ik me voel of waar ik tegenaan loop, neem contact met me op en ik stel een persoonlijke set voor je samen die aansluit bij jou…

LABRADORIET

VERSTEEND HOUT

ROZENKWARTS

AQUAMARIJN

 

Vaak loop je er als hoogsensitief persoon tegenaan dat je niet goed geaard bent, waardoor je sneller overprikkeld raakt omdat alles om je heen op volle snelheid binnenkomt en je niet meer kunt filteren. Versteend hout is een aardende steen, die je hierbij ondersteunt. Maak de connectie met je lijf, dat is je basis.

Wanneer je geaard bent, kun je makkelijker filteren. Wat is voor mij belangrijk. Omdat je met je sensitiviteit snel dingen oppikt bij een ander, emoties, gevoelens en sfeer, kan het mega fijn zijn om je daar meer voor af te schermen. Zodat je bij jezelf kunt blijven en niet alles bij een ander oppikt en het van jezelf maakt. Labradoriet is hier een hele geschikte steen voor, het schermt je eigen energieveld (aura) af tegen negatieve invloeden uit de omgeving en mensen die energie bij je wegnemen. 

Altijd klaar staan voor een ander en jezelf nooit op de eerste plaats zetten is ook een eigenschap van hoogsensitiviteit. Een hele mooie eigenschap wanneer je hier je kracht van kunt maken en de balans vind tussen jezelf en de ander. Jij bent namelijk de enige die goed voor jezelf kan zorgen!! Hier komt de Rozenkwarts om de hoek kijken. De steen voor de liefde. Nu wordt dit al gauw geassocieerd met een relatie en familie, maar denk ook eens aan de liefde voor jezelf! Het houden van jezelf, jezelf accepteren zoals je bent. Niks is zo fijn als jezelf mogen, durven en kunnen zijn…

Aquamarijn mag je gaan ondersteunen in ontspannen, een belangrijk onderdeel van lief zijn voor jezelf. De batterij weer opladen, zodat je de wereld om je heen een stuk beter aan kan. Het helpt bij het opheffen van energetische blokkades en zorgt voor een goede doorstroming van energie, betere afstemming tussen lichaam en geest. Waardoor het voor jou makkelijker wordt om op je intuïtie te vertrouwen.

 

 

 

De HSP set is ook verkrijgbaar als kinderset met drie stenen: Rozenkwarts, Versteend hout en Aventurijn.

Teveel denken over dingen helpt vaak niet. Groene Aventurijn is een steen die je helpt om je minder zorgen te maken. Ook kan deze steen je helpen in slaap te vallen wanneer je dit moeilijk vind. 

Weet je niet hoe en wat hiermee te doen?
Geen paniek!

Ik ga je hierbij helpen door je een soort van gebruiksaanwijzing te sturen, de namen van de stenen, de werking en hoe je ze het beste kunt gebruiken.

Weet me te vinden (liefst via mail of messenger) wanneer je vragen hebt of een op jouw persoonlijke afgestemde set samengesteld wilt hebben.

 

De stenen op de foto staan symbool voor de steen die je krijgt, ze worden verkocht uit voorraad en kunnen dus afwijken van de foto.

Elke steen is uniek, qua vorm en kleur…